Tijd voor wat actie: extreme hiking naar de Vulkaan Arena, Cerro Chato en hot springs!

 

Ik kwam niet naar Costa Rica om op mijn gat te zitten dus was het tijd voor een beetje actie. Via de hostel zelf had ik een “extreme hiking 2 vulcanos” tour geboekt die van 10u tot 20u duurde (yep 10u onderweg). De hike zou ons naar Cerro Chato brengen, nadien naar een waterval en dan uiteindelijk afsluiten in een warmwaterbron aan de Arenal.

Het was de eerste keer ooit dat ik in een jungle zou terecht komen, de eerste keer ooit dat ik een vulkaanberg zou beklimmen en dat het lastig kon worden daar twijfelde ik niet aan. We hebben tijdens onze hike heel wat regen over ons heen gehad, en los van het feit dat dat op zich beter is van temperatuur ten opzichte van volle zon was het nadeel dat alles modder werd en spekglad was. Tijdens de voorlaatste afdaling deed ik het werkelijk bijna in mijn broek van het lachen omdat ik de ene na de andere zag uitslieren en in de modder terecht komen.

Laguna Cerro Chato: dit was x aantal jaar geleden de vulkaan Arena, maar door een gigantische ontploffing is deze ingestort en is de krater opgevuld met regenwater (zie filmpje). Het water is er tot 40m diep. Daarna is de Arena een eindje verder opnieuw ontstaan als een nieuwe vulkaan.

Na de ellenlange hike dag werden we beloond met een duik in een warmwaterbron. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er nogal sceptisch tegenover stond maar het was werkelijk HEERLIJK! Een jaccuzi gratis en voor niks van Moeder Natuur.

2de gids Augusta

Indiana (wannabe) Jones

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s