Dag 6: Monteverde, aankomst, explore tour en nachtsafari

Monteverde dus! Ik had er heel veel goede dingen over gelezen en gehoord dus mijn verwachtingen waren hoog gespannen! Het beroemde “cloud forest” en de vele boeiende tours.

Echter was mijn start hier niet zo fantastisch. De rit naar Monteverde (45 min bus, 1 uur boot over meer en dan +-2u bus) was de laatste 2u echt vreselijk (heel slecht wegdek), bij aankomst was het enorm aan het waaien en (mot)regenen, en ik kwam dan nog eens in de verkeerde hostel terecht ook (Santa Elena Resident ipv Santa Elena Hostel 🙈). Na een lange discussie wist de uitbater eindelijk te zeggen dat ik verkeerd zat.

Mijn goesting was dus eventjes gaan lopen, en zeker omdat ook mijnheer vermoeidheid inmiddels was gearriveerd.

Eenmaal aangekomen en geïnstalleerd in de hostel kon ik naar Lalaland. Andere en betere dag hopelijk.

 

 

 

Dag 1 in Monteverde: opstaan, douchen (met koud water)  en ontbijten. Van het moment dat ik op stond had ik kou en dat is de rest van de dag (en weekend) zo gebleven. Het was amper 16 graden en veel warme kleren had ik niet mee. Doe daar nog eens veel motregen bij en het zootje is helemaal compleet!

Maar goed, er het beste van maken dacht ik zo dan!

De eerste tour was naar het beroemde cloud forest in Santa Elena. Op zich was de tour (met super sympathieke gids) wel leerrijk maar ik bleef toch een beetje op mijn honger zitten.

Hetzelfde verhaal was ook ‘s avonds bij de nachtsafari. Op zich wel boeiend maar een beetje aan de magere kant .. Ook het te toeristische karakter van de tours gaven mij een dubbel gevoel. Op beide tours heb ik erg weinig dieren gezien. Een luiaard van ver, een slang heel hoog in de bomen, een soort tarantula, een groene tucan, .. en dat waren zo wat de hoogtepunten.

20170204_19062820170204_122249photo_20170204_10243820170204_095817

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s