Dag 7: bungee jump (140m!!!) en wegen in Costa Rica!

Dag 7 wordt er 1 om nooit te vergeten! Opeens sta je daar, uitkijkend op een gigantisch dal vol groen, uw maag lichtjes verkrampend ter voorbereiding van wat uw lichaam te wachten staat: een jump (lees: val) van maar liefst 140 meter!!

De bungeesprong in Monteverde is de hoogste van Midden Amerika. Het was mijn 2de keer dat ik zo’n sprong zou wagen. De eerste keer was echter ‘maar’ 70 meter. Nu het dubbele dus!

Na zo’n sprong (die amper enkele seconden duurt en veel geld kost -> 73 dollar) voel je de rest van de dag de adrenaline door je lijf stromen!

Vooraleer dat het aan mij was waren er eerst 3 Italiaanse vrouwen aan de beurt. Echter ging het bij de 3de volledig mis. Tijdens haar sprong schoot ze in paniek en eenmaal beneden was ze verlamd door de angst. Ze kon door de schrik zelfs de simpele haak niet meer aan haar riem inklikken. Met het gevolg dat ze haar moesten redden door iemand naar beneden te laten gaan. Door de hevige wind en regen was het geen evidente onderneming, maar uiteindelijk kwam ze goed en wel terug aan land.

De busrit in Monteverde, of beter gezegd de wegen in Costa Rica in het algemeen zijn verschrikkelijk. In mijn filmpje hieronder zie je snel waarom men een 4×4 adviseert.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s