Blind getrouwd aflevering 7: “de vraagtekens”

1794114

Blind getrouwd aflevering 7.

Na de 4de aflevering zou je nog gaan geloven dat alle 4 de koppels de finish zouden halen en getrouwd gaan blijven. Maar na aflevering 7 lijkt die hoop echter een illusie. Ik heb bij 2 koppels echt mijn twijfels. Ook hoe sommige koppels het experiment aanpakken lijkt me verre van ideaal.

Veerle & Nick

Je zag hoe Veerle in de eerste afleveringen als een zelfzekere sterke vrouw over kwam die zich niet zomaar liet inpalmen. Maar naarmate het experiment vorderde zag je haar beetje per beetje smelten voor de charmes van Nick. Nu ze lijkt te beseffen dat ze volledig aan het vallen is voor hem krijgt ze schrik om gekwetst te worden. Het is een teken dat de vlindertjes in haar buik hun werk aan het doen zijn. Nick lijkt er heel rustig bij te blijven, en ik hoop dat het niet zomaar een veroveringstocht aan het worden is maar hij het ook écht meent met Veerle. Als dat zo is ziet het er echt schitterend uit voor deze 2!

Sally & Mathias

Bij Sally & Mathias krijg ik keer op keer een plaatsvervangend ongemakkelijkheidsgevoel. Dat was zo al vanaf aflevering 1. Het lijkt maar niet los te komen tussen die 2 en ze maken in mijn ogen de fout door niet actief dingen samen te gaan doen. Hele dagen naar tv kijken en dingen apart doen? No way he, zo werkt het experiment niet! Inge en ik ging voortdurend uit eten, gingen samen gaan sporten, trokken de stad in, deden boodschappen, …

Ofwel is het gewoon zo dat 1 van beide (ofwel allebei) toch niet voldoende overtuigd is van de ander waardoor er ook geen moeite in gestoken wordt. In dit geval heb ik de indruk dat er bij Sally een gebrek aan interesse is waardoor het voor Mathias moeilijk is om toenadering te zoeken.In ieder geval als ze zo voort blijven doen zullen ze alleen maar verder uit elkaar groeien.

Eveline & Nicolas

Eerlijk, Nicolas is de mannelijke versie van wat ik het meest vrees in een vrouwelijke partner. Namelijk iemand die heel possessief is en daar nog eens bij heel handtastelijk. Hoe Eveline dit blijft verdragen is mij echt een raadsel .. Maar in ieder geval ik geef hen op deze manier geen enkele kans op slagen. Zijn instelling van “ik moet toch doen wat mij het gelukkigste maakt, en dat is op dit moment bij haar zijn” is in mijn ogen volledig fout. Eveline heeft gelijk als ze zegt dat hij niet teveel mag opgeven voor haar. Het werkt niet alleen enorm verstikkend maar het is daarnaast niet gezond ook op lange termijn. Je hebt een leven en als je een relatie hebt komt die persoon bij dat leven. Het is niet zo dat wanneer je een relatie hebt dat die persoon opeens je leven mag worden, dat is volledig verkeerd. Nicolas is de fout aan het maken die veel mensen maken in hun eerste relatie(s). Hopelijk zien de experten dit ook in en proberen ze hem zoveel mogelijk bij te sturen.

Ben & Tine

2 weken geleden kreeg Tine nog bakken kritiek op haar “onbeschofte eerlijkheid”. Maar als je haar nu bezig ziet, hoe ze zich volledig smijt voor het experimenten er echt iets van probeert te maken: WOW! En je merkt dan ook duidelijk aan Ben dat wanneer Tine moeite doet hij daar niet ongevoelig voor blijft. Ben krijgt het steeds moeilijker om zich (bewust) afstandelijk te gedragen tegenover Tine omdat hij haar écht leuk vindt. Het is afwachten hoe Tine zal reageren wanneer hij meer en meer dichterbij probeert te komen. Bij deze 2 kan het nog allebei de kanten uit. Ofwel gaat Tine gaan lopen ofwel stelt ze zich beetje bij beetje toch open voor Ben. Ook al lijkt het tij bij Tine te keren, toch blijf ik denken dat het uiteindelijk een “net niet” zal worden bij deze 2 (ook al hoop ik het omgekeerde).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s