Aflevering 8 & 9: “Het einde van het experiment is nabij”

media_xll_9507035.jpg

Blind getrouwd aflevering 8 & 9.

Wat me in deze 2 afleveringen vooral bij blijft is hoe weinig sommige koppels echt samen doen. Direct samen wonen én tevens ook allen direct gaan werken vind ik niet echt goed. Men zou na de huwelijksreis zeker nog 1 of zelfs 2 weken thuis moeten zijn samen om te wennen, de goede balans te vinden én om samen leuke dingen te doen.

Veerle & Nick

Van alle 4 de koppels waren Veerle & Nick het enige koppel waarvan ik het snelst overtuigd was dat ze zouden samen blijven. Ik zie hen heel graag bezig en het is bewonderenswaardig hoe ze op korte tijd zo naar elkaar toegegroeid zijn. Het lijkt alsof ze al jaren samen zijn met elkaar.

Van hen is het wel vrij duidelijk dat ze opnieuw het ja-woord zullen geven 🙂

Sally & Mathias

Sally & Mathias was het koppel waar ik het meest van op mijn honger ben blijven zitten. Week na week leek het wel een herhaling. 1. Samen eten in de keuken 2. Samen in de zetel 3. Sally met de gsm in de hand en Mathias met de laptop op de schoot. Brrrr, zo werkt het niet he!

Maar Sally leek vanaf dag 1 niet veel interesse te hebben in Mathias. Wat Mathias zei over interesse hebben en vragen stellen dat klopt. Als je écht interesse hebt in iemand dan wil je daar alles van weten. Sally haar antwoord van “dat zit niet in mijn karakter” was eerder een smoes denk ik. Mathias heeft geduldig gewacht tot Sally een stap zou zetten maar die kwam er tot nu toe niet.

Ik dacht eerst dat ze sowieso “nee” zouden zeggen op het einde van het experiment maar als je hun reactie zag tijdens het laatste stukje zou je denken dat ze opnieuw “ja” zullen zeggen. Maar als ze dat doen schat ik hun slaagkansen uiteindelijk toch heel laag in. Sally en Mathias zijn wel een goede match maar Sally lijkt er (op tv) soms gewoon niet klaar voor.

Evelien & Nicolas

Nicolas, het spijt me heel erg, maar wat je soms zegt en uw houdingen naar Evelien toe .. Dat zijn echte relatiekillers. Jaloers, opdringerig, handtastelijk, té emotioneel, … en daarbij nog eens alles en iedereen laten vallen voor Eveline –> NOT DONE.

Zij zullen wel opnieuw hun ja-woord geven maar op lange termijn geef ik hen geen enkele kans op slagen. De fouten die Nicolas maakt zijn de fouten die véél mensen maken in hun eerste relatie. Op zich zijn ze wel een heel goede match, en ze hebben zeker heel veel potentieel. Maar zoals Nicolas nu doet, nee …

Ben & Tine

Velen zullen Tine wellicht verwijten naar Tine haar hoofd slingeren want “Ben is toch zo ne goeien en lieven gast”. Vanaf dag 1 had Tine het moeilijk om op uiterlijk vlak een klik te maken met Ben. Het kan nu eenmaal voorvallen dat iemand van uiterlijk écht uw type niet is (ook al is hij/zij dat van innerlijk wel). Maar echt alle respect voor Tine .. Voor alle moeite die ze toch gedaan heeft om een klik te krijgen met Ben. Ben probeert wel te doen alsof dat bij hem ook niet is maar hij kan het écht niet weg steken dat hij wel degelijk veel interesse heeft in Tine. Uiteraard begrijp ik hem wel, want het is natuurlijk niet leuk om voor Vlaanderen een blauwtje te moeten lopen. Hoe dan ook geen zorgen Ben. Na dit programma zal je keuze genoeg hebben 😉

Van alle 4 de koppels waren Ben en Tine ongetwijfeld het meest interessant om te volgen. Dit omdat ze veel gelijkenissen vertoonden met 2 koppels uit het vorige seizoen en omdat het gewoon boeiend is om te weten of je vanuit een louter innerlijke match toch nog naar meer kan groeien.  Maar ik vrees dat het op het einde een “njet” zal worden en dat ze als vrienden uit elkaar gaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s