Aflevering 10: “Ja, wij blijven (niet) getrouwd”

17546968_1098186300293342_1165946121698770542_o

Blind getrouwd aflevering 10.

Als ex deelnemer van Blind Getrouwd kon ik misschien gaan uitzoeken wie al dan niet getrouwd zou gebleven zijn. Maar wat Blind Getrouwd nu net zo boeiend maakt is om aflevering na aflevering de (de)evolutie te volgen van de koppels. Wanneer je naar Temptation Island kijkt is het misschien leuk om al op voorhand te weten wie met wie in bed gaat kruipen (*zucht*) maar in dit geval is dat toch even anders. Blind Getrouwd is een reality programma. Maar wel eentje met een nobel doel, namelijk mensen helpen aan wat de dag van vandaag een haast onmogelijke opdracht is geworden: de geschikte levenspartner vinden.

Ik heb bewust niet het woord “de ware” in de mond genomen. Omdat de “ware” enkelvoud is. En dat klopt niet, want op 8 miljard mensen loopt wel degelijk meer dan 1 ‘ware’ rond. Maar wat wél klopt is dat het moeilijk is om die te vinden, en wat ook klopt is dat sommige mensen die in hun hele leven nooit vinden. Maar daar ik ga nu niet over uitwijken, want dan kan ik algelijk een boek beginnen schrijven 😀

Dus, Blind Getrouwd, de finale …

Veerle & Nick

Veerle & Nicke waren (om het in voetbaltermen uit te drukken) het Barcelona van deze Champions League. Als een pletwals gingen ze door het experiment en als het ware Messi met Neymar bleken ze onhoudbaar! Je zou haast gaan denken “too good to be true”! Maar whatever, het is hen zo van harte gegund. Daarom niet alleen proficiat aan hen maar ook aan de matchmakers want dit was toch wel een schot in de roos.

Na aflevering 1 en 2 had ik nog iets of wat mijn twijfels (door het over enthousiasme van Nick) maar al snel bleken die twijfels ongegrond. Veerle & Nick, go go go !!!

Sally & Mathias

Sally & Mathias zijn voor mij – ik ging bijna zeggen de grootste ontgoocheling – maar dat klopt niet. Het zat er gewoon van dag 1 niet in bij deze 2. Het leek in de lucht te hangen … Al moet ik wel zeggen dat ik de match wel begrijp en dat ze op papier wel potentieel hadden. Dus ik kan de matchmakers hier niets verwijten.

Maar als ik zo vrij en eerlijk mag spreken leek het eerder aan Sally te liggen dan aan Mathias. Was Sally er niet klaar voor? Deed Sally zo omdat Mathias gewoon echt haar type niet is? Was Mathias misschien iets te nonchalant/enthousiast in het begin waardoor Sally afgeknapt is?

Hoe dan ook, het heeft niet mogen baten tussen deze 2. Maar na de uitzendingen zullen ze vast en zeker wel hun ding vinden. Het zijn los van elkaar heel 2 toffe & sociale mensen en ze hebben er een leuke ervaring op zitten!

Evelien & Nicolas

Van alle deelnemers is Nicolas zonder twijfel de meest besproken figuur. In bijna al mijn blogs over Blind Getrouwd was ik erg hard wanneer het over hem ging. Maar hey, wat ik ook geschreven en gezegd heb, hij weet mij – als rol van criticaster hier – nu toch ook de mond te snoeren.

Zo zie je maar, dat ook al maak je – in mijn ogen – een aantal fouten die cruciaal kunnen zijn. Als je de juiste persoon voor je hebt die daar door kan kijken, of die daarmee kan om gaan, dat het toch kan slagen.

Laat het mij gewoon zo stellen: in normale omstandigheden, wanneer je iemand leert kennen, en je doet als man of vrouw zoals Nicolas deed in het begin. Dan gaat het merendeel van de mensen gaan lopen!

Ben & Tine

“Ocharme Ben!” Nee, nee, ocharme Tine! Hoe mensen haar zo bekritiseerd en afgebroken hebben. Het is een schande. Aantrekkingskracht is iets dat je NIET zelf in de hand hebt. Je vindt iets mooi of je vindt iets niet mooi, je voelt iets of je voelt niets, je voelt je aangetrokken of je voelt je niet aangetrokken, punt.
Ok, ik ga akkoord als je zegt dat het jammers is. Maar jeezes mensen elke dag zijn er wel duizenden “Tine & Ben” verhalen hoor. Nu wordt daar eens op ingezoomd en lijkt het een super groot drama. Het blijft een reality programma en geen romantische film he 🙂
Ben is een goede gast ja. En Ben is een grappige en toffe kerel ja. Maar dat Tine toch niets meer voelt voor hem daar kan ze niet aan doen. Moet ze dan met elke goeie of toffe gast waar ze zich niet tot aangetrokken voelt gaan trouwen?

Ben en Tine hebben er echt alles aan gedaan om het experiment te doen slagen (veel meer zelfs dan Sally en Mathias) en het is niet gelukt. Ze hebben nu beiden een leerrijke ervaring achter de rug en kunnen als vrienden uit elkaar gaan. Ook mooi toch?

Slot

Blind getrouwd seizoen 2 mag als “zeer geslaagd” bestempeld worden. Ook al zijn niet alle koppels nog samen, toch doen zulke matchmakings het procentueel nog altijd beter dan wijzelf in de “echte” wereld. Het is de dag van vandaag gewoon geen evidentie meer om in onze drukke rush maatschappij (waarin we alles willen kunnen en doen) nog een geschikte levenspartner te vinden (die ook nog eens alles wil kunnen en doen). Ik kan daarom experimenten zoals “Blind Getrouwd” en “Vind je lief” alleen maar toejuichen!

Om relaties de dag van vandaag te doen slagen moet er (veel) meer zijn dan alleen maar liefde. Maar toegegeven, het blijft moeilijk om verder te kijken dan uw liefdesneus lang is.

Hoe dan ook, op welke manier je ook je soulmate vindt. Als je hem of haar gevonden hebt dan heb je pas écht de lotto gewonnen!

JW

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s