Give it Back presentatie & “de verloren generatie”

 

Sinds het ontstaan van Give it Back was mijn oorspronkelijke hoofddoel om mensen terug meer affiniteit te doen krijgen met cultuur & natuur. Echter is mij op 1,5 jaar tijd pijnlijk duidelijk geworden dat bij mensen van mijn generatie en de generaties van onze ouders dit (voor 90%) dweilen is met de kraan open.

Mensen boeien zich niet meer om wat leeft & beweegt rondom hen (wat ik de “aquariumcultuur” noem) en wat cultuur (lees: geschiedenis) betreft misschien nóg minder. Daarom moet ik vaststellen dat dit vanuit mijn oogpunt “verloren generaties” zijn.

Echter is er nog hoop bij de jeugd, waar toch opvallend wel een keerpunt te bespeuren is. Zij stellen zich nu wel vragen over het hoe en wat van alles. En daar willen (lees: moeten) we op inspelen!

Deze morgen mocht ik voor het eerst de presentatie geven van Give it Back. In deze presentatie wordt de hedendaagse socio – culturele – natuur achterstand bij mensen besproken, wordt er eens naar onszelf gekeken vanuit een ander standpunt, wordt uitleg gegeven over vleermuizen, zwaluwen & (honing)bijen + de problematiek er rond, en worden mogelijke oplossingen besproken.

Vanaf volgend schooljaar zal ik actief inspelen op de jeugd door in klassen presentaties te geven en hen te laten mee doen aan toffe/educatieve workshops.

De mensen die aanwezig waren hadden zelfs een leuke cadeau in petto. Een volle spaarpot & €25 ingezameld geld. Hiermee zijn al de eerste 2 nestkasten voor ons gierzwaluwproject in Zelzate verzekerd!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s