Pura Vida: “Genieten en laten genieten”

In Costa Rica spreken de mensen elkaar aan met “Pura Vida”, wat letterlijk “puur leven” betekent. Dit slaat op de harmonie tussen mens en natuur, geluk en het feit dat elk levend wezen telt.

Costa Rica is een schoolvoorbeeld voor de wereld als het op natuur(behoud) aan komt. Het respect voor wat leeft en beweegt is daar nog heel groot (in tegenstelling tot bij ons).

Deze “Pura Vida” heeft me heel erg geïnspireerd in mijn plannen voor de toekomst. Vanaf dit najaar start ik een zaak(je) waar “genieten & laten genieten” centraal staan. Momenteel ben ik volop in opleiding voor (bio)wijn en vanaf september zal ik als Ambassadeur voor Biodyvino biowijn promoten en biowijndegustaties gaan geven. Vanuit mijn liefde voor dier en natuur past dit perfect in het plaatje en mijn missie is dan ook de conventionele wijnen die nu door mensen gedronken wordt vervangen door bio(dynamische)wijnen.

 

Daarnaast is er ook het “laten genieten”. Dit slaat op dier en natuur rondom ons. Mijn doel is hier om mensen aan te zetten voedsel, nestkasten en planten/bloemenzaad in hun tuin te voorzien. Maar omdat het oog ook wat wil en met het oog op duurzaam natuurbehoud heb ik gekozen voor exclusieve producten.

 

Vanaf eind oktober / begin november zal alles te bezichtigen zijn in de splinternieuwe toonzaal (Sala de Pura Vida) te Zelzate. Je zal er biowijn en/of biokaas kunnen komen proeven, natuurproducten komen bekijken, voeder en nestkasten voor wilde vogels bestellen, …

En dan als kers op de taart zal in het voorjaar van 2018 de idyllische tuin (Terraza de Verano) open gaan. Hier kunt u (voorlopig) 1 dag per week bij goed weer een biowijntje kan komen drinken en de bijhorende biokaas kan proeven. Het is een plaats waar je even helemaal vergeet dat je in Zelzate bent en je tot rust kan komen.

Meer info op Pura Vida Zelzate en misschien tot binnenkort op 1 van onze biowijndegustaties 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s