“Dromen omzetten in de praktijk” – Inleiding

Pura Vida “Puur Leven”.

Er zijn weinig dagen in mijn leven dat mijn geest rust kent. Vanaf het moment dat ik wakker word tot het moment dat ik ga slapen – en zelfs tijdens mijn slaap – lijken mijn hersenen wel een machine die geen aan/uit knop heeft.

Of het nu nadenken is over de zin van het leven, brainstormen over het volgende project waar ik mee bezig ben of fantaseren over hoe we de wereld nog kunnen redden (wat dus niet kan), alles passeert voortdurend de revue.

Het grappige is dat ik sommige dagen gewoon moe ben, enkel en alleen door gewoon wakker te zijn en te lopen nadenken. Heel vermoeiend soms, letterlijk dan!

Maar goed, come to the point Jonas!

Het is al heel lang een droom van mij om zelfstandig te worden (in bijberoep welliswaar) met iets dat goed bij me past. Maar om uiteindelijk uw droom tot een plan om te smeden daar kruipt heel wat tijd en denkwerk in.

“Wie ben je? Wat past bij u? Wat is haalbaar? Hoe valt het te combineren met je werk? Wat is het einddoel?”

Het belangrijkste dat ik ondertussen al geleerd heb is dat enerzijds geld mij niet gelukkig maakt (ook al heb je het nodig) en anderzijds dat je niet TEveel hooi op uw vork mag nemen. De afgelopen 2 jaar waren de 2 meest hectische jaren uit mijn 32-jarig bestaan. Blind Trouwen, Romeins Weekend, Achter:Werk, voetballen, roadtrip Amerika, Beach Town, backpack reis Costa Rica, bloembollenplantingen, gierzwaluwen redden, presentaties organiseren, festivals afschuimen, Gentse feesten, … Als ik het nu zo zelf terug lees zou ik haast gaan denken dat ik geen tijd meer had om nog te eten (maar lang leve de kant en klare maaltijden en hotel Mama). Maar ik deed dus zoveel en alles zo kort op elkaar dat ik geen tijd meer had om te genieten van wat ik gedaan had. Want wanneer het ene af was (of zelfs nog niet) moest ik al aan het andere beginnen.

Ik noem mezelf daarom een beetje een slachtoffer van de vrijheid die we genieten als mens. Soms is vrijheid goed maar soms ook niet, want het kan je ook gaan verstikken. Die eindeloze massa mogelijkheden die voortdurend op je afkomen met het potentiële schuldgevoel als je minder dan alles wat je kan doen doet.

“Less is more!”

En ja mensen, dit klopt ook écht he! Het geluk zit in de kleinere dingen, in uw buik, in uw zintuigen, … Je moet het alleen leren (ontdekken). Sinds kort ben ik nu ook een boek aan het lezen over yoga, en wanneer de drukte gedaan is ga ik mij hier ook actiever mee gaan bezig houden. Ik ben ervan overtuigd dat yoga u dichter bij uzelf brengt en zo geluk een andere dimensie geeft.

En dan die ene hersenspinsel die alles veranderde …

 “Verkoop eens heel impulsief (en zonder winst) uw huis in Nederland, waar je slechts 2 jaar gewoond hebt, dat eigenlijk perfect in orde stond en waar je niet veel voor moest (af)betalen. Koop daarna eens (nog) impulsiever een oud herenhuis in België, met een berg kosten aan, aan het maximum af te betalen voor het geleende bedrag en daar nog eens bovenop bijna niks zelf kan.”

Yep, I did it! Welkom in de wereld van mijn impulsiviteit 🙂

screenshot

 

De teerling is geworpen, het huis is gekocht, en nu nog de plannen …

In de komende posts zal je de ontwikkelingen kunnen volgen van mijn droom: namelijk mijn eigen zaak(je) opstarten dat “Pura Vida” zal heten. Een zaak die het verlengde moet worden van wie ik ben, van wat ik graag doe en van wat ik wil bereiken. Je zal zien met wie ik in zee ga, wat de plannen zullen zijn, de keuzes die ik maak, foto’s van de evoluties, … enzovoort!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s