Fase 2: de afbraakwerken

Omdat ik in tijdsgebrek zit lukt het niet altijd om tijdig op to date te zijn met de blog rond de verbouwingen. Daarom dat ik het over een andere boeg ga gooien en meer werken met de foto’s. Beelden zeggen soms meer dan 1000 woorden 😉

Het eerste wat ik gedaan heb is de keuken te koop zetten. Hij mag dan wel 1000 jaar oud zijn er mankeerde nagenoeg niks aan. In mijn vorige post schreef ik het ook al dat de vorige bewoners het huis op en top onderhouden hebben.
Binnen de 2 weken had ik al een reactie van een dame uit Gent. Deze is komen kijken en is de keuken een week later komen uitbreken met haar schoonzoon.

Omdat het huis gebouwd is in de jaren ’30 kon ik er moeilijk een modern huis van maken. Maar wat me wel is opgevallen (na veel speurwerk) dat is dat het wanneer je alles in het wit verft dit het huis toch enkele jaren jonger maakt.
Daarom heb ik besloten om de bovenverdieping volledig in het wit te verven (ramen, deuren, muren, kasten, …) en de parket zelf zou ik enkel opschuren en behandelen met beschermende olie. Ook al vind ik de parket niet zo heel mooi, het zal me toch een pak geld besparen en wanneer het geschuurd is oogt het misschien wat mooier.

Alle lusters die er hingen heb ik per direct op 2dehands.be gezet voor €75 per stuk. Ik was er zeker van dat ze zelfs meer waard zijn maar je moet geduld hebben om ze te verkopen en dat had ik niet. Uiteindelijk zijn ze allemaal verkocht geraakt maar voor niet meer dan €50 (oops).

Foto’s genomen midden en eind mei.

De stripwerken van de keuken (begin juni 2017).

20170525_145832

Foto’s een week na het strippen van de keuken.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s