Fase 3: het ontwerp & ideetjes op doen

Nu alles klaar is om te beginnen met verbouwen (lees: afbraakwerken) is het tijd om na te denken wat ik nu eigenlijk wil gaan doen beneden. Een winkel, een bar, een pop up, …?
Omdat ik mijn vast werk blijf behouden is deze keuze niet evident. Het omzetten naar een echte winkel of horeca zaak brengt heel wat rompslomp met zich mee en aangezien ik dit slechts als hobby zal doen is dit niet evident.

Ik ben mij al enkele maanden volop aan het inwerken in de wereld van bio wijnen (Biodyvino), bio kazen, ik ben veel bezig met alles wat met dier en natuur te maken heeft (Give it Back) en ik zit ook in de wereld van het evenementen gebeuren (JWC Events). Al deze elementen samen hebben mij doen besluiten om van de beneden een multifunctionele ruimte te maken. Zodat ik hier mijn bio wijn degustaties kan geven, de natuurproducten kan tentoon stellen (vogelhuisjes, voedersystemen, honing, …), activiteiten kan organiseren, … enzovoort 🙂

Het concept was hiermee definitief geboren en nu kon ik beginnen met de planning. Het eerste idee was om het huis in 2 delen te splitsen (privé en professioneel gescheiden) maar dit leek al snel niet mogelijk om vooral budgettaire redenen. Dan zou ik nog een 2de keuken moeten bouwen boven en aangezien er zelfs nog geen watervoorzieningen zijn zou dit een erg dure grap worden. Daarnaast zou ik nog een kamer verliezen (grootste slaapkamer wordt al omgebouwd tot woonkamer) en schiet er dan nog maar 1 slaapkamer over.

Tijd om de plannen voor te leggen aan de mensen die het gaan moeten doen:

  • Mario van Hulle: de elektricien neemt de volledige vernieuwing van de elektriciteit voor zijn rekening en zal alles voorbereiden van bekabeling in de toonzaal (voor de surround, de beamer, de boxen buiten, de camera’s, de ombouw van slaap tot woonkamer, …)
  • Bernard Poppe: deze ervaren loodgieter zal alles behartigen wat betreft het leggen van nieuwe leidingen, de voorbereidingen treffen voor de nieuwe keuken en badkamer + het plaatsen van een nieuwe boiler.
  • Van Audenaerde: deze dakwerker moet voorkomen dat alle plannen (letterlijk) in het water vallen. Hij zal het dak inspecteren en repareren waar nodig. Omdat ik een plat dak heb is dit super belangrijk omdat zij gevoelig zijn voor problemen.
  • Carpetright Lochristi: voor de vloerbedekking heb ik gekozen om met vinyl platen te werken. Ik ben altijd al een vinyl fan geweest en prijs/kwaliteit gezien vind ik deze nu het best passen. Laminaat of vloerbetegeling is op dit moment niet aan de orde (te duur). Vinyl heeft ook het voordeel dat het erg duurzaam is en makkelijk in onderhoud. En van Carpetright had ik al veel goede dingen gehoord.
  • Bauwens Keukens: ik heb hen gekozen omdat ze bekend staan voor hun kwaliteit en omdat ze zowel de keuken, de toonzaal en de badkamer kunnen doen. In alle 3 de ruimtes kan ik ook dezelfde materialen laten terugkomen waardoor het een mooi geheel wordt. De portemonnee is hiermee wel gepluimd maar ik ben wel zeker dat het perfect afgewerkt is en het “levenslang” zal mee gaan.
  • Binnenhuisarchitecte Leen Schollaert: omdat mijn ruimte beneden eerder klein/beperkt is en ik volledig mijn budget in dit project steek is het belangrijk dat de indeling perfect is (alsook kleur keuzes). Daarom heb ik een binnenhuisarchitecte ingeschakeld om mij hier in bij te staan. Zij heeft het ontwerp van het grondplan (in samenwerking met keuken Bauwens) gemaakt.
  • Verdeghem: voor alle apparatuur in de toonzaal (van camera’s tot surround tot beamer …) heb ik gekozen voor Verdeghem uit Ertvelde. Het idee was eerst om alles via internet te kopen omdat dit goedkoper is maar ik heb mij toch laten overhalen. Enerzijds om de lokale handelaar te steunen en anderzijds (ook niet onbelangrijk) de na verkoop service. Als er iets mankeert kunnen zij dit komen repareren.
  • Gordijnland Sint deijs Westrem: deze zaak is bekend om zijn kwalitatieve gordijnen. Daarom dat ik met hen in zee ben gegaan voor de levering hiervan.
20170906_134354

De gekozen vinyl plaat bij Carpetright

20170906_154338

In de toonzaal zal ik ook werken met fotobehangpapier

Om ideetjes op te doen ben ik naar tal van winkels geweest. Vooral in de Ikea heb ik een aantal dingen kunnen oppikken zoals het fotobehangpapier, horeca materiaal, …

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s