Fase 4: tijd voor het echte werk (afbreken)

Nu alle vakmannen ingelicht zijn en ze hun plan opgemaakt hebben is het tijd voor mij om te beginnen met afbreken en strippen waar nodig. De keuken is inmiddels al weg (verkocht) en nu is het de beurt aan de badkamer om te verdwijnen. Om budgettaire redenen zal het raam niet vervangen worden maar wel een flinke verfbeurt krijgen. Dit zal de isolatie niet ten goede komen maar goed het kan nu niet anders.

Ik wist dat de badkamer strippen niet zo simpel ging zijn maar ik ben toch geschrokken over het aantal puin dat hier uit is gekomen. Remorque na remorque vol naar het containerpark. Alles in stevige zakken van Jet Air gestoken (dank u Jet Air voor deze sponsoring :p ) en zo veilig getransporteerd.

In de toonzaal zit ik met een verveeld iets. De keuken is gescheiden van de woonkamer. Dit zowel op de vloer (keuken is vloer en de woonkamer is een mat met oude houten planken onder) als erboven (een plooideur en glasconstructie). De vloer kan ik wegwerken door de vinyl van de woonkamer te laten doorlopen naar de keuken. Maar de glasconstructie is iets lastiger. Omdat de keuken zowel voor mijn privé als het professioneel gedeelte gebruikt zal worden leek het mooi meegenomen dat ik de keuken kon afsluiten wanneer er bijvoorbeeld een vergadering zou zijn. Anderzijds is het glas van het dak zo lelijk beplakt met plakkers tegen de barsten dat dit eigenlijk geen zicht is. Een dilemma dus …

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s