Fase 7: opbouw keuken en badkamer

Hier zie je enkele foto’s van de opbouw van de keuken. Zoals reeds verteld zal het geen café of winkel worden en is de keuken het verlengde van mijn privé. Omdat ik niet bijster veel plaats heb hebben we gekozen om geen spoelbak te nemen in de toog. Aan de wand zal een tv bevestigd worden en in de plafond komen spots. Om toch iets of wat professioneel te ogen zijn er 2 glazen frigo’s geplaatst. Hier komen dan de overheerlijke bio biertjes en wijnen in 😉

Ik had aan Carpetright gevraagd om mij een staaltje op te sturen van mijn gekozen vinyl. Dit enerzijds om al een impressie te krijgen van hoe het er zal uit zien en anderzijds om mijn verfkleuren te kunnen kiezen. Ik heb geluk gehad dat ik dit gedaan heb want na aankomst van het staal bleek dat het het verkeerde was. Niet het vinyl dat ik gekozen had dus … Ik heb toen gebeld naar Carpetright en zij hebben keurig alles aangepast naar de juiste vinyl. De leveringsdatum kon ook gewoon behouden blijven dus geen probleem!

Voor de badkamer zal ook gewerkt worden met hetzelfde houttype als in de keuken. De betegeling gebeurt door Vandenborre uit Ertvelde. Het origineel plan was om volledig de badkamer te betegelen maar dit viel wederom te duur uit. Daarom heb ik besloten om enkel het douche gedeelte te betegelen samen met de vloer en de rest mooi af te werken (plamuren) en dan te overschilderen. Het raam zal spijtig genoeg wel behouden blijven. Ik had in een nieuwe badkamer liever een mooi nieuw raam gezien. Maar goed, het is nu zo, geen geld = geen nieuw raam 🙂

Dit is mijn “bed” geweest vanaf 1 augustus tot begin december. De laatste 3 weken van het project heb ik wel elders geslapen vanwege de schilderwerken. Ik heb bewust gekozen om zo te leven voor het “avontuur” gevoel. Zo had ik echt het gevoel dat ik aan mijn huis aan het werken was en kreeg ik er een band mee!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s