Fase 8: prutsen, schuren en terras leggen

Toen de raamconstructie weg was bleef er een leeg lelijk gat achter waar ik soms niet van kon slapen. Het was iets moeilijks om weg te werken en ook het enkel raam aan de buitenkant baarde mij wat zorgen. Het plan was om het leeg gat op te vullen met isolatie en daar dan gyproc platen voor te hangen. Het probleem van het raam buiten hebben we laten oplossen door de dakwerken. Hij heeft hier een soort van zwarte roofing mat (ik weet de juiste naam niet) over gelegd en vast gebrand.

Onderaan de foto’s:

  • Het juiste staal van de vinyl. Door het licht van de flits lijkt het niet zo mooi maar de kleikleur past er perfect bij. Ik ben content!
  • Bij de voorbereidingen van de vinyl realiseerde ik mij opeens dat er in de toekomst een terras moest komen bij mij. Dit was eigenlijk nog niet gepland maar omdat ik een rijwoning heb en nadien alle vuiligheid door het huis zou moeten heb ik last minute besloten om vooralsnog een terras te leggen (en zo snel mogelijk). Ik heb een goede vriend gebeld en samen met nog 2 mensen zouden we de week nadien al aan de slag gaan. Omdat mijn budget beperkt is heb ik gekozen voor 3de rangs keramiek tegels. Deze waren nog 1/4 van de oorspronkelijke prijs door “fabricagefouten”.
  • De 2 stoelen had ik ter proef besteld. Volgens de fabrikant waren ze stapelbaar en gemakkelijk in onderhoud. Omdat ik er in totaal zo’n 25 nodig heb had ik er dus eerst 2 besteld. En gelukkig maar, want uiteindelijk bleek dat ze verre van stapelbaar waren! –> en retour dus !!

Wellicht het meest stresserende en vervelende jobje in gans het parcour van de verbouwingen: het schuren van de parket!
Mijn raad aan iedereen: bezint eer ge begint :p

Ik had bij @Rent in Zelzate een pakket besteld voor het schuren van parketten. Een grote schuurmachine, een kantenschuurmachine en een “borstelschuurmachine” (kan niet op de juiste naam komen).

Het was te beginnen met de grote schuurmachine voor de grote oppervlakten en na 5 seconden ging het al volledig mis. Ik had het schuurpapier aangebracht op de rol en vastgevezen (maar blijkbaar niet vast genoeg). Toen ik de machine aan zette spette alles uit elkaar. De vijzen waren afgebroken, het metalen latje was onherstelbaar geplooid en er zat een mooi gat in mijn parket! Wat een mooie start 🙂

Dan maar terug naar @rent met het schaamrood op de wangen! “Als we het niet kunnen repareren is het €800 meneer” was het eerste dat ik daar te horen kreeg. Joepie! Laat maar komen die extra kosten 🙂
Uiteindelijk een nieuwe machine mee gekregen en nu iets beter gemonteerd. Na veel vellen schuurpapier, massa’s stofferig snot, veel gevloek en vuile kleren heb ik de job uiteindelijk toch klaar gekregen. Op het einde van de rit heb ik €130 moeten betalen voor huur , reparatie en verbruik schuurpapier. Dus uiteindelijk viel het nog mee!

Terrasje leggen iemand zeggen!

We hebben eerst de grond uitgegraven en die verdeeld over de tuin (het kwam goed uit want ik zat met enkele oneffen delen in mijn tuin.
Dan hebben we het gat gevuld met stabilisé en nadien was het de buurt aan onze vloerder om zijn ding te doen 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s