“Geen Beach Town meer in 2019”

11230731_512037998971550_8631524009054238685_o (1)

Met dit inspirerende artikel werd Beach Town (en Give it Back) geboren. Het idee was leuk en het doel was nobel: “feesten voor de beesten”, letterlijk dan. Ennio de Moor (mede oprichter), Tasia Pleune (sport) & ikzelf sloegen eind 2015 de handen in elkaar en begonnen aan de maandenlange voorbereiding van Beach Town 2016.

De eerste editie was een klein schot(je) in de roos en de mensen waren enthousiast. Echter vertaalde dat zich niet in positieve cijfers waardoor het plan om allerlei dierenasielcentra een duwtje in de rug te geven en zelf natuur projectjes op te starten in het gedrang kwam. Het gebrek aan sponsors, de hoge kosten, de Rode Duivels en de weergoden die niet altijd hun beste kant lieten zien waren de belangrijkste redenen van het verlies.

Het is dankzij de opbrengst van [ Achter : Werk ] dat we toen Rata’s Animal Shelter & het VOC te Merelbeke toch een mooie cheque konden geven.

15994934_1334961193242831_6819139928745899857_o20160830_150223

Eind 2016 werd met Give it Back ook het Romeins Weekend georganiseerd in het park van Zelzate. Mede dankzij de steun van de culturele raad in Zelzate werd het mogelijk om een volledig weekend het park om te toveren tot een groot Romeins kamp. 800 leerlingen bezochten op vrijdag het kamp (wat een gigantisch succes was), maar in het weekend keerden de weergoden opnieuw hun rug naar ons toe (ijskoud en regen) waardoor we met dit evenement in dieprode cijfers terecht kwamen. Hoe mooi het evenement ook was, als je zelf je je eigen rekening moet gaan plunderen om het te bekostigen in plaats van dat je goede doelen kan steunen doet dat pijn, heel veel pijn.

 

In 2017 kenden we een betere editie van Beach Town (mede dankzij de memorabele [ Achter : Werk ] Openlucht editie).

Zo konden we uiteindelijk toch 3 cheques van €500 schenken aan Rata’s Animal Shelter, Dierenbescherming Meetjesland en het Vogelopvangcentrum te Merelbeke.

21764223_10210821137507968_25945027_o

Voor 2018 waren de verwachtingen opnieuw hoog gespannen en hadden we heel veel inspanningen gedaan om Beach Town nog leuker en gezelliger te maken dan voorgaande jaren. Ons plan was ook om dit jaar met de opbrengst 4 organisaties te steunen (Animal Rights kwam daar bij) ipv 3. Echter waren de weergoden ons opnieuw niet gunstig gezind (het was erg koud dat weekend) en zo werd deze editie niet het succes waar we zo op gehoopt hadden. Erger nog, 2018 eindigde met rode cijfers waardoor Give it Back quasi weer vanaf 0 moet beginnen.

Als ik terugdenk hoeveel dagen, weken, maanden en (slapeloze) nachten we bezig geweest zijn met de voorbereiding, verwezenlijking en nasleep van dit evenement, maar als we dan zien hoe weinig geld dit dan eigenlijk opgebracht heeft voor Give it Back, dan is onze rekening snel gemaakt.

Ennio en ik hebben 3 jaar lang het beste van onszelf gegeven, maar we zijn geen goede “commercianten” gebleken. En om zulke projecten in leven te houden zijn er nu eenmaal (veel) centen nodig.

Daarom hebben we na lang wikken en wegen besloten om de handdoek in de ring te gooien en geen Beach Town 2019 te organiseren.

We willen wel iedereen (vrijwilligers, feestvarkens, sportievelingen, sponsors, het Nieuwsblad, het Laatste Nieuws, technische dienst Zelzate, Burgemeester van Zelzate, deejays, Rode Kruis, brandweer Zelzate, …) bedanken die zich heeft ingezet om 3 jaar lang van Beach Town een succes te maken.

Bedankt iedereen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s