“Een propere omgeving als basis van een gezond milieubeleid.”

Ik kan het feit dat men momenteel massaal betoogt voor het klimaat alleen maar toejuichen. Ook al ben ik mij bewust dat een heel groot deel van die ‘betogers’ mee loopt om heel andere redenen dan effectief het klimaat. Maar dat doet er niet toe, het is de grote massa die telt. Indien er slechts enkelen (oprecht) zouden betogen zou men hun doel (de druk op de regering en het halen van de media) niet kunnen bereiken!

Continue reading

“De oplossing voor klimaatsverandering? wereldwijde geboortebeperking”

We willen allemaal luxe, we willen allemaal een auto, we willen allemaal op reis, we willen allemaal … alles. Dat is een stelling waar men ons tegenwoordig schuldig mee doet voelen. En ook al is die stelling deels correct, toch moet men deze nuanceren.

Want het grote probleem (letterlijk dan) de dag van vandaag is dat we gewoon met veel te veel zijn. De impact van 8 miljard mensen samen is gigantisch. We mogen daarbij nog eens van “geluk” spreken dat we in het Westen een hogere levensstandaard hebben en tot de lucky few horen. Want lang niet iedereen heeft het zo goed als wij hier in België/Europa.  Continue reading

“Voor slachtvee is het leven een eeuwig durende Holocaust”

slachthuis+tielt+dierenmishandeling.jpg

Toen ik het bericht op Facebook zag verschijnen over de folterpraktijken van varkens in het slachthuis van Tielt, vroeg ik me direct één ding af: hoeveel mensen hebben effectief naar dit filmpje gekeken? Want ik durf er om wedden dat héél veel mensen het bewust genegeerd hebben en hopen dat het snel uit hun nieuwsoverzicht verdwijnt. En weet je waarom? Omdat we maar al te goed beseffen dat we met z’n allen medeplichtig zijn. We weten dat het gebeurt, we weten dat het niet koosjer is, maar we negeren het maar al te graag zodat we ons lekker stukje vlees niet zouden moeten opgeven … Continue reading

“Home bitter home” @ Westdorpe

Thuis komen doet altijd een beetje pijn, en zeker als daar dan nog eens jetlag bij komt! Maandagmorgen om 4u uit mijn bed in San Jose en dinsdagmiddag om 12u arriveren in Westdorpe, en dan nog eens van 36°C naar 11°C! Maar ik laat het niet aan mijn hart komen, want dit was zonder twijfel dé reis van mijn leven!