“Een propere omgeving als basis van een gezond milieubeleid.”

Ik kan het feit dat men momenteel massaal betoogt voor het klimaat alleen maar toejuichen. Ook al ben ik mij bewust dat een heel groot deel van die ‘betogers’ mee loopt om heel andere redenen dan effectief het klimaat. Maar dat doet er niet toe, het is de grote massa die telt. Indien er slechts enkelen (oprecht) zouden betogen zou men hun doel (de druk op de regering en het halen van de media) niet kunnen bereiken!

Continue reading

Slaagkansen deelnemende koppels Blind Getrouwd 2019

Na de eerste aflevering is het altijd moeilijk inschatten welke koppels het meeste kans maken op slagen. Vorig seizoen werden Mike en Marjolein ook de hemel ingeschoten om nadien keihard te vallen.

Echter moet ik wel bekennen dat op het eerste zicht er vrij veel potentieel in de koppels zit en lijken ze ook qua uiterlijk erg aan elkaar gewaagd. Dit is een gegeven dat in de vorige seizoenen soms teveel werd onderschat.

Volgens mij de slaagkansen voor de koppels uit Blind Getrouwd 2019 Continue reading

“De oplossing voor klimaatsverandering? wereldwijde geboortebeperking”

We willen allemaal luxe, we willen allemaal een auto, we willen allemaal op reis, we willen allemaal … alles. Dat is een stelling waar men ons tegenwoordig schuldig mee doet voelen. En ook al is die stelling deels correct, toch moet men deze nuanceren.

Want het grote probleem (letterlijk dan) de dag van vandaag is dat we gewoon met veel te veel zijn. De impact van 8 miljard mensen samen is gigantisch. We mogen daarbij nog eens van “geluk” spreken dat we in het Westen een hogere levensstandaard hebben en tot de lucky few horen. Want lang niet iedereen heeft het zo goed als wij hier in België/Europa.  Continue reading