“Een propere omgeving als basis van een gezond milieubeleid.”

Ik kan het feit dat men momenteel massaal betoogt voor het klimaat alleen maar toejuichen. Ook al ben ik mij bewust dat een heel groot deel van die ‘betogers’ mee loopt om heel andere redenen dan effectief het klimaat. Maar dat doet er niet toe, het is de grote massa die telt. Indien er slechts enkelen (oprecht) zouden betogen zou men hun doel (de druk op de regering en het halen van de media) niet kunnen bereiken!

Continue reading

“De oplossing voor klimaatsverandering? wereldwijde geboortebeperking”

We willen allemaal luxe, we willen allemaal een auto, we willen allemaal op reis, we willen allemaal … alles. Dat is een stelling waar men ons tegenwoordig schuldig mee doet voelen. En ook al is die stelling deels correct, toch moet men deze nuanceren.

Want het grote probleem (letterlijk dan) de dag van vandaag is dat we gewoon met veel te veel zijn. De impact van 8 miljard mensen samen is gigantisch. We mogen daarbij nog eens van “geluk” spreken dat we in het Westen een hogere levensstandaard hebben en tot de lucky few horen. Want lang niet iedereen heeft het zo goed als wij hier in België/Europa.  Continue reading